Ez a felfújt remek ünnepi reggeli vagy uzsonna lehet. Ha esetleg megmarad egy kis süti. :) Akár natúr mézeskalácsból is elkészülhet. A szilvalekvár klasszul feldobja az édes-fanyarkás ízével.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg karácsonyi koszorú
3 dl tej
2 tojás
2 ek. cukor
4 ek. szilvalekvár
1 ek. vaj
Továbbá:
porcukor a tálaláshoz
- A tojásokat elhabarjuk a tejjel és a cukorral. A négy felfújtas tálat kivajazzuk.
- A karácsonyi koszorút 16 egyforma szeletre vágjuk. Négy szelet kivételével a többit egyesével megforgatjuk a tojásos keverékben és lerétegezzük a szilvalekvárral.
- A maradék tojásos keverékkel leöntjük. A félretett négy szelet süteményt a tetejére morzsoljuk és megszórjuk apró vajdarabkákkal.
- 175°C-ra előmelegített sütőben ~30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtve, porcukorral hintve tálaljuk.
Azt hiszem, nem is lehet jobb helye a megmaradt sütinek, mint ebben a felfújtban. :)
VálaszTörlésEz kedves tőled, köszönöm. :)
Törlés