Oldalak

2019. december 11.

Karácsonyi felfújt









Ez a felfújt remek ünnepi reggeli vagy uzsonna lehet. Ha esetleg megmarad egy kis süti. :) Akár natúr mézeskalácsból is elkészülhet. A szilvalekvár klasszul feldobja az édes-fanyarkás ízével.









Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg karácsonyi koszorú
3 dl tej
2 tojás
2 ek. cukor
4 ek. szilvalekvár
1 ek. vaj

Továbbá: 
porcukor a tálaláshoz

  1. A tojásokat elhabarjuk a tejjel és a cukorral. A négy felfújtas tálat kivajazzuk.
  2. A karácsonyi koszorút 16 egyforma szeletre vágjuk. Négy szelet kivételével a többit egyesével megforgatjuk a tojásos keverékben és lerétegezzük a szilvalekvárral. 
  3. A maradék tojásos keverékkel leöntjük. A félretett négy szelet süteményt a tetejére morzsoljuk és megszórjuk apró vajdarabkákkal.
  4. 175°C-ra előmelegített sütőben ~30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtve, porcukorral hintve tálaljuk.












 

2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, nem is lehet jobb helye a megmaradt sütinek, mint ebben a felfújtban. :)

    VálaszTörlés