Oldalak

2019. december 1.

Karácsonyi koszorú










Elérkezett Advent első vasárnapja, amire én egy kis finomsággal készültem. Ez a sütemény nagyon egyszerű és igazán karácsonyi hangulatú, ha azt nézzük, hogy tetemes mennyiségű mézeskalács fűszerkeverék ízesíti. :) Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a fűszeres süteményeket. Egy jó kávé, vagy tea mellé remek délutáni csemege.









Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű koszorú formához:
50 dkg sima liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 tojássárgája
3,5 dl langyos tej
3 dkg friss élesztő
3-4 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só

Továbbá:
vaj és sima liszt a formához
porcukor és dekor cukor a díszítéshez

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.
  2. A vajat a cukorral és tojássárgájával kihabosítjuk. Hozzáadjuk az élesztőt, a maradék tejet és elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a sóval és fűszerkeverékkel vegyített lisztet. Fakanállal simára dolgozzuk a tésztát.
  4. Vajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, majd letakarva, huzatmentes helyen ~50 percig kelesztjük.
  5. 185 °C-ra előmelegített sütőben ~35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Pár percet a formában pihentetjük, majd a formából kivéve, rácsra téve kihűtjük.
  7. Tálaláskor porcukorral és dekor cukorral díszítjük.













2 megjegyzés: