Oldalak

2018. április 25.

Saláta vérnaranccsal, kesudióval









Ma is szép idő ígérkezik. :) Ilyenkor jólesik egy saláta, ami könnyen, gyorsan elkészíthető. Ehetjük akár magában, vagy sültek, grillezett húsok mellé köretként. A mézes öntet nagyon klasszul kihozza a vérnarancs ízét a feta és a kesudió pedig a sósságával kiegészíti az édes-fanyar párost. :)









Hozzávalók 2 személyre:
1 kis jégsaláta
2 vérnarancs
2 marék pirított, sós kesudió
10 dkg feta sajt

Az öntethez:
1/2 vérnarancs leve
1 ek. olívaolaj
2 ek. méz
2 ek. mustár
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 csipet só


  1. Az öntet hozzávalóit kis tálban kikeverjük. 
  2. A salátát felnegyedeljük, vékonyra szeljük. A vérnarancsról éles késsel levágjuk a héját úgy, hogy a gyümölcshúsról a külső fehér hártyát is eltávolítjuk. Ezután vékonyan felkarikázzuk. 
  3. A salátát, vérnarancsot és kesudiót tálba tesszük. Rámorzsoljuk a feta sajtot és meglocsoljuk az öntettel. Óvatosan átforgatjuk, frissen tálaljuk. 














A receptet megtaláljátok a Kifőztük áprilisi számban is. :)


2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű színek! ♥ Az öntet igen kedvemre való, szeretem ezt a fajta kombinációt, és tulajdonképpen épp a jégsaláta az, ami a legesélyesebben pályázik arra, hogy friss salátaként megkedveljem. Kérnék is kóstolót, ha szabad, mert megkívántam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ♥
      Ó, hát ennek nagyon örülök! :) Akkor már indítok is egy szép adagot ebédre. ...és reménykedem, hogy összebarátkoztok. :D

      Törlés