Ezek a mini torták amilyen egyszerűek, olyan finomak. :D Nagyon szeretem az áfonyát, így aztán nem meglepő, hogy ezekbe a sütikbe is csempésztem egy keveset. Igaz, most még lekvár formájában, mert a frissre még várni kell. A krém töménynek tűnhet -az is :D- de az áfonya fanyarsága klasszul ellensúlyozza.
Hozzávalók 4 db 8 cm átmérőjű pudingformához:
A tésztához:
10 dkg sima liszt
4 dkg finomra őrölt mandula
10 dkg cukor
0,8 dl olaj
2 tojás
6 g sütőpor
1 csipet só
A formákhoz:
vaj
sima liszt
A krémhez:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg mascarpone
2 ek. áfonyalekvár
A díszítéshez:
pirított szeletelt mandula
- A tésztához a tojást a cukorral és az olajjal elhabarjuk.
- A száraz hozzávalókat tálba mérjük, hozzáadjuk a tojásos keveréket és az egészet sima tésztává dolgozzuk.
- A masszát a vajazott, lisztezett formákba kanalazzuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük.
- A tortaalapok közepéből kiskanállal kiszedjük a tésztát.
- A krémhez a vajat, a mascarponét, és a porcukrot kihabosítjuk. 4 evőkanálnyit kikeverünk az áfonyalekvárral és ezzel a krémmel töltjük meg a torták közepét.
- A maradék mascarponés krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a süteményeket. A tetejükre szeletelt mandulát szórunk, tálalásig hűtőben tartjuk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :)
Nagyon cuki kis tortákat sütöttél! :) ♥ Szeretem én az ilyen "tömény" krémet, pláne ha gyümölcs is társul mellé. :D Nálunk most épp nincs süti, úgyhogy különösen jól esne a kóstoló. *.*
VálaszTörlés:) Köszi!
TörlésAkkor máris indítom, nehogy süti nélkül maradjatok! ;)