Ez az étel végtelenül egyszerű és nagyon gyorsan elkészül, ha nem számítjuk a pácolást. Most, hogy ilyen szép az idő, kint a szabadban, grillen is megsüthetjük. Akár rácson, akár grilltálcán. Én most pirított tésztát kínáltam mellé, de egy jó adag friss salátával és parázson sült krumplival is nagyon finom. :)
Hozzávalók 2 személyre:
1 csirkemellfilé
A páchoz:
2 ek. tahini
2 ek. méz
2 ek. szójaszósz
2 ek. olívaolaj
2 gerezd reszelt fokhagyma
só
bors
A körethez:
főtt tészta 2 személyre
2 marék pirított sós pisztácia
2 ek. olívaolaj
2 ek. szójaszósz
4-5 ek. finomra vágott póréhagyma
- A csirkemellet 6-8 egyforma vastag szeletre vágjuk. A pác hozzávalóit elkeverjük, a hússzeleteket beleforgatjuk.
- Jól záródó edénybe téve legalább 2-3 órát hűtőben pihentetjük, ezután tapadásmentes serpenyőben aranybarnára sütjük. Melegen tartjuk.
- A körethez magas falú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Rátesszük a tésztát, szójaszósszal ízesítjük. Néhány perc alatt dobva-rázva átpirítjuk.
- Tálaláskor megszórjuk a póréhagymával és a pisztáciával, a hús mellé kínáljuk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük áprilisi számában is. :)
Egyszerű, de nagyszerű! ♥ Tartom a tányéromat, mert ez a husika biza kedvemre való. :)
VálaszTörlésÓ, hát erről lemaradtam... Még szerencse, hogy te a kóstolóról nem fogsz, mert ma újra készült és frissen küldöm. :)
Törlés