Kellemes, gyümölcsös desszert amit fogyaszthatunk hidegen, melegen, egy kis tejszínhabbal, vagy akár fagylalttal. :) A vegyes pehelytől kellemesen diós ízt kap a morzsa, ami nagyon jól passzol az őszibarackhoz.
Hozzávalók egy 15x22x7 cm-es sütőtálhoz:
3 nagy őszibarack húsa kockákra vágva
3 evőkanál vaníliás cukor
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál étkezési keményítő
A morzsához:
7 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
7 dkg vegyes pehely (zab, búza, rozs)
7 dkg cukor
7 dkg vaj
csipet só
Továbbá:
kevés vaj a forma kikenéséhez
- Az őszibarackot összeforgatjuk a cukorral, a citromlével és az étkezési keményítővel.
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a cukorral és a pehellyel.
- A kivajazott tálban elterítjük az őszibarackot, majd egyenletesen megszórjuk a morzsával.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése