Oldalak

2021. szeptember 17.

Őszibarackos-pelyhes crumble







 
 
 
 
Kellemes, gyümölcsös desszert amit fogyaszthatunk hidegen, melegen, egy kis tejszínhabbal, vagy akár fagylalttal. :) A vegyes pehelytől kellemesen diós ízt kap a morzsa, ami nagyon jól passzol az őszibarackhoz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók egy 15x22x7 cm-es sütőtálhoz:
3 nagy őszibarack húsa kockákra vágva
3 evőkanál vaníliás cukor
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál étkezési keményítő
 
A morzsához:
7 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
7 dkg vegyes pehely (zab, búza, rozs)
7 dkg cukor
7 dkg vaj
csipet só
 
Továbbá:
kevés vaj a forma kikenéséhez
 
  1. Az őszibarackot összeforgatjuk a cukorral, a citromlével és az étkezési keményítővel.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a cukorral és a pehellyel.
  3. A kivajazott tálban elterítjük az őszibarackot, majd egyenletesen megszórjuk a morzsával.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése