Finom sós ropogtatni való. Vendégvárónak, uzsonnára, vagy kirándulásra is jó választás lehet. Bátran variálhatjuk kedvenc zöld fűszereinkkel. :) Száraz, hűvös helyen, jól záródó dobozban sokáig eláll. Rég sütöttem már sós kekszet. Épp itt volt az ideje. :) Ahogy annak is, hogy kipróbáljam az új kiszúró formámat is. ;)
Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
12,5 dkg vaj
1 ek. tejföl
1 tojás
1 tk. sütőpor
1 tk. szárított oregánó
1 tk. szárított bazsalikom
1 tk. só
- A sütőporral és sóval elkevert kétféle lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
- A többi alapanyagot hozzáadva, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük~30 percet.
- Lisztezett deszkán ~3 mm-esre nyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 185°C-ra előmelegített sütőben ~15 perc alatt készre sütjük.
- Rácsra téve kihűtjük, ezután tálaljuk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)
Sós kekszet még nem is sütöttem, de ez meggyőző! 😀
VálaszTörlésKöszönöm! :) Ha kipróbálod, remélem az illékonysága is az lesz. :D
Törlés