Oldalak

2021. július 9.

Töltött csirkecomb





 
 
 
 
 
 
 
Ez az étel régi nagy kedvencem. :) Ha egy kicsit enyhül az idő, ez az étel jó választás lehet hétvégi, vagy akár ünnepi fogásnak is. :) Bár, ha elég ügyesen el tudunk rejtőzni a meleg sütő elől, akkor szinte bármikor nekiláthatunk. Csak valami kellemes, hűs helyen kivárjuk, hogy elkészüljön. ;) 



 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók 2 személyre:
2 nagy egész csirkecomb
2 evőkanál zsír
kb. 30 ml víz 

A töltelékhez:
15 dkg csirkemáj
1 szelet kenyér (héj nélkül, kb. 5 dkg)
1/2 fej vöröshagyma
1 kávéskanál morzsolt majoránna
bors
1/2 evőkanál zsír
 
  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, bőrüket óvatosan fellazítjuk. 
  2. A töltelékhez a finomra vágott vöröshagymát a zsíron aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A kenyeret kevés vízben beáztatjuk. A májat elkaparjuk, közben az inakat eltávolítjuk. 
  3. A májat, a víztől kinyomkodott, elmorzsolt kenyeret, a vöröshagymát tálba tesszük. Fűszerezzük és alaposan elkeverjük. A tölteléket óvatosan a csirkecombok bőre alá dolgozzuk. Vigyázva, hogy a bőr ki ne szakadjon. 
  4. A combokat tepsibe fektetjük. A 2 evőkanál zsírt felforrósítjuk és leöntjük vele a csirkecombokat. A vizet a hús alá öntjük, a tepsit alufóliával lefedjük. 180°C-ra előmelegített sütőben ~2 órát sütjük, majd fóliát levéve kicsit megpirítjuk. 
  5. Tetszés szerinti körettel, friss salátával tálaljuk.
 















A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése