Oldalak

2021. június 30.

Sajtkrémes rolád




 
 
 
 
 
 
 
Egyszerű fogás, ami kánikulában akár főétel is lehet egy nagy adag friss salátával. :) 
Készíthetjük fűszeres sajtkrémből is, vagy ízesíthetjük kedvenc fűszereinkkel. Csak a fantázia szab határt. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
4 tojás
2 ek. sima liszt
1 tk. olaj
bors
szerecsendió
 
A töltelékhez:
20 dkg krémsajt
15 dkg reszelt sajt
1 csokor metélőhagyma finomra vágva
 
A bevonáshoz:
5 dkg krémsajt
metélőhagyma
 
  1. A tésztához a tojásokat a fűszerekkel együtt kihabosítjuk. Belekeverjük a lisztet és az olajat, majd simára dolgozzuk. 
  2. A ~22x30 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral és elsimítjuk benne a tésztát. 
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben ~12 perc alatt készre sütjük. 
  4. Kivesszük a tepsiből, tiszta konyharuhára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Míg a tészta hűl, néhányszor feltekerjük a konyharuha segítségével, hogy később ne repedjen meg. 
  5. A töltelékhez a krémsajtot, a reszelt sajtot és a metélőhagymát -amiből egy keveset félre tettünk a díszítéshez- összekeverjük. Megtöltjük vele a tésztát és óvatosan feltekerjük. 
  6. A roládot bevonjuk a krémsajttal és metélőhagymával díszítjük. 
  7. Néhány órára hűtőbe tesszük, ezután tálaljuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése