Igaz, hogy a farsangi időszaknak ez évben hivatalosan már vége, mégis számomra a fánk egy olyan finomság, ami bármikor jöhet. :) ...és miért is ne lehetne rendhagyó módon otthon kicsit meghosszabbítani a farsangot? :D ...és ha már rendhagyó, miért is ne lehetne a fánk is az? ;)
Hozzávalók:
30 dkg sima liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
2 púpozott evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
3 dkg vaj
1 tojás
1 dl tej
- A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal.
- A porcukrot a vajjal és tojással jól kikeverjük. Ízesítjük narancshéjjal, majd felhígítjuk a tejjel. Apránként beleszórjuk a lisztes keveréket és jól kidolgozzuk a tésztát.
- Lisztezett deszkán ~0,5 cm vastagra nyújtjuk tetszés szerinti formával kiszaggatjuk.
- Felhevített olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. Langyosra hűtve, porcukorral hintve tálaljuk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin februári számában is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése