Oldalak

2021. február 23.

Orosz fahéjas fánk





 
 
 
 
 
 
 
Igaz, hogy a farsangi időszaknak ez évben hivatalosan már vége, mégis számomra a fánk egy olyan finomság, ami bármikor jöhet. :) ...és miért is ne lehetne rendhagyó módon otthon kicsit meghosszabbítani a farsangot? :D ...és ha már rendhagyó, miért is ne lehetne a fánk is az? ;) 

 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
30 dkg sima liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
2 púpozott evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
3 dkg vaj
1 tojás
1 dl tej
 
  1. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal. 
  2. A porcukrot a vajjal és tojással jól kikeverjük. Ízesítjük narancshéjjal, majd felhígítjuk a tejjel. Apránként beleszórjuk a lisztes keveréket és jól kidolgozzuk a tésztát. 
  3. Lisztezett deszkán ~0,5 cm vastagra nyújtjuk tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. 
  4. Felhevített olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. Langyosra hűtve, porcukorral hintve tálaljuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin februári számában is. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése