Oldalak

2020. június 23.

Marokkói csicseriborsó










Az ilyen borongós, esős időben igazán jólesik egy kis nyár. Legalább a tányéron. :D Ez a fűszeres ragu nagyon gyorsan elkészül és igazán könnyű. Ha valakinek mégis hiányzik mellőle "valami", akkor grillezett húsok, vagy natúr sültek mellé akár köretként is kínálhatjuk. :)









Hozzávalók:
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl paradicsomlé
4 nagy paradicsom (hámozva)
48 dkg csicseriborsó (konzerv)
2 ek. baharat
1 ek. őrölt pirospaprika

2-3 ek. olaj
1-1 marék zöld és fekete olívabogyó

  1. Egy nagy serpenyőben felhevített olajon ledinszteljük a finomra vágott lila hagymát. Fűszerezzük, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és kicsit átpirítjuk. 
  2. Felengedjük a paradicsomlével, belekeverjük a csicseriborsót és a kockákra vágott paradicsomot. Takarék lángon addig pároljuk, míg a paradicsomkockák megpuhulnak és az étel szaftja besűrűsödik. 
  3. Belekeverjük az olívabogyót néhány percig még pároljuk, majd forrón tálaljuk. Lepénykenyeret, párolt rizst és joghurtot kínálunk mellé.














A receptet a Kifőztük magazin februári számában is megtaláljátok. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése