Oldalak

2020. június 12.

Fehércsokoládés-pisztáciás kuglóf









Ilyen borongós, esős időben érdemes bekapcsolni a sütőt és készíteni valami finomságot. Ez a kuglóf ilyen alkalmakra -is- jó választás lehet. :) Roppant egyszerű, mégis a fehércsoki, a pisztácia és a hibiszkusz klasszul feldobja. :)









Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg sima liszt
8 dkg vaj
8 dkg cukor
3 tojássárgája
2,5 dl tej
2 dkg friss élesztő
7 dkg sótlan, pörkölt pisztácia durvára vágva
10 dkg fehércsokoládé durvára vágva
1 csipet só

A díszítéshez:
10 dkg fehércsokoládé
3 dkg sótlan, pörkölt pisztácia durvára vágva
1/2 ek. szárított hibiszkuszvirág

Továbbá:
zsír és liszt a formához


  1. Az élesztőt 1 kanál cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A cukrot a vajjal és a tojássárgájával kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a pisztáciát, a fehércsokoládét, a sót és fakanállal -vagy géppel- simára dolgozzuk a tésztát.
  3. Zsírozott, lisztezett formába öntjük és huzatmentes helyen ~50 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát 190°C-ra előmelegített sütőben ~35-40 perc alatt -tűpróba- kisütjük.
  5. A formából óvatosan kivéve, rácsra téve kihűtjük.
  6. A díszítéshez a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Megcsorgatjuk vele a kuglófot, majd megszórjuk pisztáciával és hibiszkuszvirággal.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin májusi számában is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése