Oldalak

2020. május 21.

Bodza kocka









Anyuéknál is nyílik a bodza. Mostanra a pár év alatt szép nagy bokorrá cseperedett, úgyhogy már bőven van rajta virág. :) Így aztán muszáj volt sütit sütnöm, hogy ne csak igyuk a bodzás finomságokat, hanem együk is. :D







 

Hozzávalók egy ~20x30 cm-es tepsihez:
35 dkg sima liszt
12 dkg vaj
25 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor (6g)
3 dl joghurt
2 tojás
1 csipet só
1/2 citrom leve
10 nagy bodzaernyő apró virágai "lecsipegetve"

Továbbá:
porcukor a tálaláshoz


  1. A cukrot a vajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és alaposan kikeverjük.
  2. Beleszitáljuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Ízesítjük citromlével és simára dolgozzuk a tésztát. Beleforgatjuk a bodzavirágot.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben ~40 perc alatt készre sütjük. Néhány perc pihentetés után a tepsiből kivéve, rácsra téve kihűtjük.
  4. Tálaláskor tetszés szerint szeleteljük, a tetejét porcukorral hintjük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése