Anyuéknál is nyílik a bodza. Mostanra a pár év alatt szép nagy bokorrá cseperedett, úgyhogy már bőven van rajta virág. :) Így aztán muszáj volt sütit sütnöm, hogy ne csak igyuk a bodzás finomságokat, hanem együk is. :D
Hozzávalók egy ~20x30 cm-es tepsihez:
35 dkg sima liszt
12 dkg vaj
25 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor (6g)
3 dl joghurt
2 tojás
1 csipet só
1/2 citrom leve
10 nagy bodzaernyő apró virágai "lecsipegetve"
Továbbá:
porcukor a tálaláshoz
- A cukrot a vajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és alaposan kikeverjük.
- Beleszitáljuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Ízesítjük citromlével és simára dolgozzuk a tésztát. Beleforgatjuk a bodzavirágot.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben ~40 perc alatt készre sütjük. Néhány perc pihentetés után a tepsiből kivéve, rácsra téve kihűtjük.
- Tálaláskor tetszés szerint szeleteljük, a tetejét porcukorral hintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése