Oldalak

2020. január 20.

Gyümölcsös-pisztáciás panettone









Szeretem ezt a fajta kalácsot, mert kedvünk szerint variálható. :) Hideg téli napokon -bár nálam a kelt tészta az év bármely szakában jöhet- kifejezetten jól tud esni egy csésze forró kakaó vagy tea mellé, reggelire, uzsonnára, vagy akár vacsorára is. :)









Hozzávalók egy 16 cm átmérőjű formához:
50 dkg sima liszt
3 dl langyos tej
3 ek. cukor
3 dkg friss élesztő
10 dkg kandírozott vegyes gyümölcs apró kockákra vágva
5 dkg durvára vágott pirított pisztácia
1 tojás
3 ek. olaj
1 csipet só

Továbbá:
kevés vaj a formához
porcukor a tálaláshoz


  1. A tejben 1 evőkanál cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. 
  2. A hozzávalókat tálba tesszük és az élesztővel együtt összeállítjuk a tésztát. Cipóvá formázzuk és a kivajazott formába téve, letakarva 1 órát kelesztjük. 
  3. A forma tetejére alufóliából kupolát formálunk, hogy a tészta szabadon nőhessen, de ne égjen meg. 
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben ~70 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 
  5. Langyosra hűtjük, majd a formából kivéve, porcukorral hintve tálaljuk.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük januári számában is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése