Oldalak

2018. március 15.

Szalonnás tojással töltött pite









Ez az étel végtelenül egyszerű, mégis klasszul fel lehet így dobni a megszokott "reggeli rántottát". :) Természetesen a hozzávalókat ízlés szerint variálhatjuk. Kerülhet bele hagyma, gomba, paprika, egy kis kolbász, vagy bármi, amit szeretünk. :) Ráérős reggeli, vagy akár szép időben egy kiránduláson tökéletes uzsonna is lehet. :)









Hozzávalók 4 db-hoz:
1 csomag fagyasztott leveles tészta (4 x 125g-os)
3 tojás
10 dkg füstölt húsos szalonna
5 dkg reszelt sajt (trappista vagy edami)


Továbbá:
1 tojássárgája
frissen őrölt színes bors


  1. A töltelékhez az apró kockákra vágott szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az elhabart tojásokat, ízesítjük sóval és elkészítjük a rántottát. Kihűtjük és belekeverjük a reszelt sajtot. 
  2. A szobahőmérsékleten kiolvasztott tésztalapokat lisztezett deszkára tesszük, egyenként kissé kinyújtjuk, majd a pitekészítővel kiszúrjuk és megmintázzuk. (1 lapból 1 pite készül.) 
  3. A teli tésztalapot a pitekészítő aljába tesszük. A szélét körben lekenjük tojássárgájával, majd belehalmozzuk a töltelék 1/4-ét. Ráhelyezünk 1 rácsozott tésztalapot, majd „megformázzuk”.
  4.  Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk borssal, és 200°C-ra előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük. 














A receptet a Kifőztük márciusi számában is megtaláljátok. :)
 

3 megjegyzés:

  1. Jó ötlet. :) A rántottát leves tésztában is biztos szeretném. :) Szépek ezek a kis piték, közelről is szívesen megcsodálnék egyet, ha lehet. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! Uzsonnára küldöm, frissen sütve. ;)

      Törlés
  2. Ez egyszerűen nagyszerű! Elkészítem! Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés