Mi más is készülhetett volna az első adag blundel tésztából, mint kakaós csiga. Amolyan igazi, békebeli. :) Olyan, amilyenre gyerekkoromból emlékszem. Mikor Anyuval elsétáltunk "A pékségbe" és míg sorban álltunk, néztük a pultba kirakott finomságokat. Volt ott túrós batyu, lekváros táska, kakaós-, fahéjas- és diós csiga, egérke és sajtos rúd, rétesek és persze zsemle és kifli, fényes, ropogós héjú kenyér... Azok az illatok! De szerettem! :)
Hozzávalók 15 db-hoz:
1 adag blundel tészta
5 ek. olvasztott vaj
8 dkg cukor
3 ek. holland kakaópor
- A tésztát lisztezett felületen ~30x30 cm-es négyzet formára nyújtjuk.
- Megkenjük olvasztott vajjal, meghintjük a cukor és kakaópor keverékével, majd megcsepegtetjük a maradék vajjal.
- A tésztát -nem túl szorosan- feltekerjük, majd a hengerből 2 cm-es szeleteket vágunk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A megformált csigákat 30 percig kelesztjük.
- 210°C-ra előmelegített gőzös sütőben ~15 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük. Tálaláskor porcukorral hintjük.
♥ ♥ ♥ ...csupán ennyit is mondhatnék, de ezt nem lehet szó nélkül hagyni. :D Ezek a kakaós csigák valóban olyanok, amilyennek lenniük kell. Ahogy megláttam őket a fotókon, a fülembe csengett az a jellegzetes hang, amit ez a fajta péksüti ad, ha az ember beleharap. Fantasztikusan ügyes vagy, és a képek csodásak! :) Igazi, békebeli hangulatuk van, szépek, egyszerűek, szívet melengetőek. ♥ :) Már csak egy dolog van hátra: hogy kóstolót kérjek. :v
VálaszTörlés♥ Köszönöm! :)
TörlésÚgy örülök, hogy tetszenek neked! :) Bevallom, fülig ért a szám, mikor kivéve a sütőből megláttam őket. :D ...és igen az a jellegzetes hang...
A tészta kívül ropogós, belül puha és foszlós... De nem csigázlak tovább, máris indítok egy kosárkával. ;)
Az "egyszerű" kifejezést természetesen a szó legnemesebb értelmében gondoltam, mert ezekhez a csiguszokhoz ez a stílus illik, és te nagyon jól megfogtad a lényeget. :)
TörlésElhiszem, mennyire örültél, amikor megláttad a kész péksütiket, mert a sok tésztahajtogatás után ezek a csigák, főleg, hogy ilyen szépek lettek, könnyen mosolyt csalnak a dolgos háziasszony ajkára. Meg az enyémre is, mert nagyon finomak. :D
:D De aranyos vagy! Tudom ám! ♥ Most nagyon mosolygok! :)
Törlés...nekem is ez volt az első gondolatom, hogy ezekhez a csigákhoz nem kell semmi extra, csak egy kis porcukor. :D Holnap reggelire ott lesznek. ;)