Oldalak

2016. július 20.

Csirke souvlaki









Avagy a görög fűszeres csirkenyárs. :) Nincs benne semmi ördöngösség, mégis a maga egyszerűségével egész különleges. Pedig tényleg alig kell hozzá pár hozzávaló. Alighanem ez az étel akkor lesz kerek egész, ha -hagyományosan- lepénykenyérrel és tzatzikivel együtt tálaljuk, némi friss mentával megbolondítva. :) A fűszerek illata napfényt csalogat a konyhába, az ízekről már nem is beszélve. ;)











Hozzávalók 3 személyre:
1 nagy csirkemell
1 ek. krétai fűszerkeverék
3 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé

bors

A tálaláshoz:
6 frissen sült lepénykenyér
tzatziki
friss menta


  1. A csirkemellet megtisztítjuk és ~2x2 cm-es kockákra vágjuk. 
  2. Egy tálban elkeverjük a pác hozzávalóit, majd beletesszük a húst és alaposan összeforgatjuk. Lefedjük és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 
  3. A pácolt húsból nyársakat készítünk és grillserpenyőben, vagy szabad tűzön készre sütjük. 
  4. Tálaláskor finomra vágott friss mentával megszórjuk, tzatzikit és lepénykenyeret kínálunk mellé.
















Tipp: A bambuszból készült nyársakat használat előtt áztassuk vízbe, hogy sütéskor ne égjenek meg.

A receptet a Kifőztük júliusi számában is megtaláljátok. :) 

4 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, ez az egyik kedvenc képsorozatom tőled. ♥ Gyönyörűek a színek, és annyira él az egész, szinte leugrik a képről ez a finom étel. :) Apropó étel! Nálam is nagy kedvenc lenne. Nagyon ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó! Tényleg? Köszi! ♥ :) No akkor már ugrik is a dobozba és repül ebédre! :)

      Törlés
    2. :D Már ideért és kiugrott a dobozból a tányéromra. :D Köszi! :)

      Törlés