Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg száraz tészta
3 ek. vaj
3 dkg sima liszt
2 dl tejszín
4 dl tej
1 ek. mustár
35 dkg reszelt sajt
1 tojás
só
szerecsendió
25 dkg kockázott bacon szalonna
1 kis csokor metélőhagyma
- A tésztát sóval ízesített vízben kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. A bacont egy serpenyőben lepirítjuk, kiszedjük, melegen tartjuk.
- A sajtmártáshoz a lisztet felhevített vajon átpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, tejet, csomómentesre keverjük és felfőzzük. Mustárral és szerecsendióval ízesítjük.
- A tojást kis tálkában elhabarjuk, fokozatosan, egy kevés mártást adunk hozzá, közben folyamatosan keverjük. Vigyázzunk, nehogy a tojás kicsapódjon, majd a forró mártáshoz adjuk és elvegyítjük.
- Belekeverjük a reszelt sajtot és közepes lángon addig főzzük, míg a sajt teljesen elolvad és a mártás selymes lesz. Ha szükséges sóval ízesítjük.
- A tésztát a sajtmártásba forgatjuk, majd az ételt azonnal tálaljuk. A tetejére pirított bacont és finomra vágott metélőhagymát szórunk.
A receptet a Kifőztük júliusi számában is megtaláljátok. :)
A sajtos tésztánál nincs is jobb, maximum a sajtos-tejfölös tészta! :D Alap kaja gyerekkorom óta, amikor szinte csak ezt voltam hajlandó megenni. Úgyhogy a te sajtos tésztád is tuti nyerő lenne. De a kakaós tészta az más tészta, azt nem ismerem, és el sem tudom képzelni. :D Én sajtosat kérek inkább. ;)
VálaszTörlés:D Kakaósból most nem is kapnál, mert nem maradt üres tészta. :D
TörlésDe ebből a sajtosból nagyon szívesen küldök, mert oltári adag lett! ;) ...és tekintve, hogy igen hasonlít a gyerekkori kedvencedre, ezért tripla adag indul!