Egy roppant egyszerű, és nagyon finom nyári leves Görögországból. :) Igazán frissítő a citrom ízével, laktató, ám mégsem nehéz. ...és ezzel mindent el is mondtam róla. :D Azt hiszem nálam nagy kedvenc lesz, biztos, hogy sokszor készül még.
Hozzávalók 4 személyre:
1 l csirkehúsleves
40 dkg főtt csirkemell felkockázva
3 dl főtt rizs
3 tojás
1 nagy citrom leve
só
továbbá:
finomra vágott metélőhagyma
citromszeletek
- A húslevest felforrósítjuk, a csirkehúst és a rizst melegen tartjuk.
- Egy tálban elhabarjuk a tojásokat a citromlével, majd folyamatos keverés mellett, apránként forró levest adunk hozzá. Egyszerre csak keveset, nehogy a tojás kicsapódjon. Ha már kellően felmelegedett a citromos keverék, a forró leveshez csorgatjuk.
- Állandó keverés mellett közepes lángon addig melegítjük a levest, míg szépen besűrűsödik. Ha kell sózzuk.
- Tálaláskor a tányérokba rizst és húst adagolunk, majd rászedjük a forró levest. Metélőhagymával és citromszeletekkel díszítjük.
A receptet a Kifőztük júliusi számában is megtaláljátok. :)
Hmmm, nagyon finom lehet ez a leveske! :) Még sosem ettem ilyet, de szívesen megkóstolnám. kaphatok? :v
VálaszTörlés:) Ez csak természetes, már indítom is a kóstolót! :)
Törlés