A gombához:
6 nagy csiperke
15 dkg túró
2 ek. tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított kapor (lehet persze friss is :))
só
reszelt sajt
olívaolaj
A burgonyához:
4 közepes héjában főtt burgonya
só
olívaolaj
füstölt őrölt paprika
- A gombát megtisztítjuk, tönkjét kiszedjük. A kalapokat sütőtálba tesszük, megcsepegtetjük olívaolajjal. A túrót villával áttörjük és elkeverjük a tejföllel. Ízesítjük reszelt fokhagymával, kaporral, sóval, majd megtöltjük vele a gombát.
- 200°C-ra előmelegített sütőben ~15 perc alatt elősütjük. Ha a gomba sok levet eresztett, azt leöntjük, a tetejükre reszelt sajtot halmozunk és további ~15 perc alatt készre sütjük.
- A héjában főtt burgonyát hosszában négybe vágjuk, a cikkeket héjukkal lefelé sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, sóval meghintjük. Az őrölt paprikát elkeverjük az olívaolajban, ezzel megcsorgatjuk a burgonyát, és a 200°C-os sütőben 35 perc alatt ropogósra sütjük.
- A gombát friss salátával és steak burgonyával tálaljuk.
A hátteret a Fotókellék biztosította.
Nagyon hangulatos képek! Ez a szürke tányér egyszerűen gyönyörű, pláne ilyen szépséges háttér előtt. :D Na jó, az étel is klassz, és felkeltetted az érdeklődésemet a steak burgonya iránt. Mivel van füstölt paprikám, ki is fogom próbálni. A kapros túró is nyerő nálam, legfeljebb én húsba töltöm bele. :D De azért kérhetek gombát a Kutyinyeknek? :)
VálaszTörlésHát még szép, hogy kérhetsz gombát! :D Ki nem hagynám Kutyánszkit a küldeményből. ;) Örülök, hogy tetszenek a képek és félig-meddig az ennivaló is. :D Amíg megcsinálod a töltött húst, küldök dupla krumplit. :)
Törlés