Oldalak

2016. február 1.

Málnás-almás crumble









Még soha nem sütöttem crumble-t. Nem is értem, hogy miért, hisz annyira gyors, egyszerű és nagyon finom! :D Számtalan variációban létezik, igazából szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. Mivel ugye tél van, az első az alma. Az alma pedig igen jó barátságban van a piros bogyósokkal. :) Én most tejszínhabot készítettem mellé, de nyáron egy jó kis házi vaníliafagyival is nagyon klassz lehet.









Hozzávalók egy ~29 cm-es ovális sütőtálhoz:
25 dkg savanykás alma (tisztítva)
15 dkg málna (lehet fagyasztott is)
2 ek. cukor
1 kk. őrölt fahéj
1/2 kk. őrölt Bourbon vanília
1 tk. étkezési keményítő

A "morzsához":
15 dkg sima liszt
7 dkg vaníliás cukor
7 dkg hideg vaj + egy kevés a tál kikenéséhez
csipet só

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A sütőtálat kivajazzuk.
  2. Az almát felkockázzuk, a málnával, cukorral, keményítővel és fűszerekkel alaposan elkeverjük, majd a sütőtálba öntjük és elegyengetjük.
  3. A lisztet a cukorral, sóval és vajjal elmorzsoljuk és egyenletesen a gyümölcsös keverékre halmozzuk.
  4. Előmelegített sütőben ~30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a morzsa átsült és a teteje aranybarna.
  5. Langyosan tálaljuk, tejszínhabot kínálunk mellé.














Az étel BergHOFF sütőtálban készült.

A hátteret a Fotókellék biztosította. 

4 megjegyzés:

  1. Fántásztikó! :) A crumble is, a képek is csodásak! Jó legeltetni rajtuk a szemem, akárhány is szerepel a bejegyzésben. :D De hogy ne csak a szemem lakjon jól, küldhetnél egy szép nagy adag sütikét. :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! Úgy örülök, hogy tetszik a süti és a képek is. :) Még szép, hogy küldök! Sőt, felkaptam az egész tálnyit, viszek egy jó adag tejszínhabot is; és mire kifő a kávé ott csengetek nálatok. ;)

      Törlés
  2. Ja, a tányért, a bögrét és a tálkát pedig imádom! :) Ez olyan ÁgisGabis. :D

    VálaszTörlés