Zabpehely új formában. A zabkása, mint olyan, igen sokféleképpen variálható, a granoláról azt hiszem ugyanez elmondható. Ilyen formában a zabpehely egy szuper alapanyag. :) Granolát még nem sokszor készítettem -ráadásul ez a variáció tényleg végtelenül egyszerű-, de nagyon megkedveltem, úgyhogy már van is néhány ötletem. ;)
Hozzávalók 6 személyre:
A mandulás granolához:
30 dkg zabpehely
10 dkg mandula
7 dkg méz
5 evőkanál olvasztott kókuszzsír
Az összeállításhoz:
18 evőkanál erdei gyümölcs lekvár
6 kis pohár natúr joghurt (125g-os)
25 dkg erdei gyümölcs (lehet mirelit is)
- A granolához egy tálban elkeverjük a zabpelyhet, durvára vágott mandulát a mézzel és kókuszzsírral.
- Sütőpapírral fedett nagy tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben ~20 perc alatt aranybarnára pirítjuk. 10 perc sütés után néhányszor átkeverjük, hogy egyenletesen piruljon.
- Ha kész, sütőpapírral együtt óvatosan lehúzzuk a tepsiről, kihűtjük.
- A poharak aljába erdei gyümölcs lekvárt kanalazunk, erre rétegezzük a joghurtot. A tetejükön elosztjuk a mandulás granolát, majd erdei gyümölccsel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Tipp: Ha nem használjuk fel egyszerre az összes granolát, akkor azt jól záródó
üvegben ~2 hétig tárolhatjuk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)
Éppen ilyen édesség kell most nekem. :) Nagyon finom lehet, és úgy érzem, kellőképp laktató is. :) Már tartom is a poharamat. :v
VálaszTörlés:D De jó! Remélem azóta bekanalaztad, mert indítom a következő adagot! ;)
TörlésEz aztán tetszik! Imádom a zabpelyhet, úgyhogy tutira kipróbálom! :)
VálaszTörlésÓ! :D Ennek nagyon örülök! Remélem ízleni fog! :)
Törlés