Gyerekkorom óta az egyik kedvenc burgonyás ételem. Apu és persze Anyu is rengetegszer készítette és készíti most is -főleg tavasszal és nyáron-, ha sok a tennivaló a kertben és gyors, laktató ebéd kell. Most, hogy itt a jó idő, mi is egyre többet vagyunk kint Csemetével, így jól jönnek az ilyen fogások. Kell az energia a kitartó slattyogáshoz. :D
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya (tisztítva)
15 dkg tarhonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
15 dkg házi kolbász
2 ek. mangalicazsír
só
őrölt pirospaprika
majoránna (elhagyható)
- A finomra vágott vöröshagymát felhevített zsíron elkezdjük dinsztelni. Mikor üveges, rátesszük a tarhonyát és kevergetve addig pirítjuk együtt őket, míg a tészta kicsit kifehéredik.
- Rászórjuk a pirospaprikát, átkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a karikákra vágott kolbászt. Ízesítjük sóval, majoránnával. Alaposan átforgatjuk, majd felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi és kis lángon, néha átkeverve készre főzzük az ételt. Főzés közben, ha szükséges a vizet pótoljuk.
- Friss kenyérrel, tejföllel, uborkasalátával tálaljuk.
Olyan szép és olyan finom és naaagyon szeretem. :) A képek igazán jók lettek, klassz így felülről, nekem nagyon bejön. :)
VálaszTörlésJáj, de aranyos vagy! :D Köszönöm, örülök, hogy tetszik! :) Akkor már indítom is a kóstolót, hogy minden szögből alaposan megvizsgálhasd! ;)
TörlésNagyon szép lett. Gondolom, hogy a kertben nem így terítenek anyáék:)
VálaszTörlésMi is szeretjük. Én pirítom a tarhonyát.
:D Kedves vagy, köszönöm szépen! :) Bizony, jó kis eledel.
Törlés