Néha elképesztően határozatlan vagyok. :D Ilyenkor születnek az ilyen és ehhez hasonló ételek. Tulajdonképpen kenyeret akartam sütni, mert elfogyott. De valami gyorsabb kellett -bár a kenyér is elkészül két óra alatt-, így arra gondoltam, összedobok egy pizzát. ...töltöttet. ...de mégsem. Inkább csak üresen kisütöm a tésztáját egyfajta lapos kenyérnek. ...de mégsem, mert csak kéne rá valami. :D Na jó, legyen pizza. ...de mégsem. :D Inkább feltekerem. ...hát így lett belőle csiga.
A tésztához:
35 dkg kenyérliszt BL80
2,5 dl langyos víz
3 ek. olívaolaj
2,5 dkg friss élesztő
1 tk. cukor
só
A töltelékhez:
6 szelet bacon szalonna
15 dkg feta sajt
6-7 db fűszeres olívaolajban eltett aszalt paradicsom
1 kis fej lilahagyma
bazsalikom
oregánó
Fűszeres olívaolaj a kenéshez.
- A tésztához a vízben a cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, olívaolajat, majd az élesztővel együtt összeállítjuk a tésztát. Dagasztani nem kell. Olajos kézzel átforgatjuk, majd letakarva ~30 percet kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Ráfektetjük a bacon szeleteket, majd megszórjuk apróra vágott lilahagymával és aszalt paradicsommal. Rámorzsoljuk a feta sajtot és fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. Feltekerjük, majd a 40 cm-es tekercset 16 egyforma -2,5 cm-es- részre szeljük.
- A csigákat tepsire sorakoztatjuk, lekenjük őket fűszeres olívaolajjal és előmelegített sütőben ~15-18 perc alatt készre sütjük.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)
Jó lett így is, jó lett volna úgy is :)
VálaszTörlés:D Köszönöm!
TörlésNya, ideértem végre! Naagyon tetszik, hogy néha elképesztően határozatlan vagy, mert ilyen finomságok sülnek ki belőle. :D A képek is, a csigusz is szuper, és imádom a szürke tálcádat. :) Egy tálcányi csigát simán be tudnék termelni. :D :v
VálaszTörlésDe jó! Köszi! :) Máris indul a repülő tálca! :D
Törlés