Egy régi, gyerekkori kedvenc. Igazán gyors, egyszerű és laktató étel. Míg sül a krumpli, bőven van idő egy salátára is; és már kész is az ebéd. :D Anyuéknál eredetileg hagyma nélkül készül, "rendes" fehér paprikával, de nem is én lennék, ha nem variálnék egy picit rajta. Mivel imádjuk a hagymát ebből az ételből sem hiányozhat, paprikából pedig olyan kerül bele, ami épp van itthon. :)
Hozzávalók 2 személyre:
8 szem közepes burgonya
6 tojás
1 kaliforniai paprika
2 közepes fej lilahagyma
olaj
só
bors
Metélőhagyma a díszítéshez.
- A burgonyát meghámozzuk, egyforma cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk. Alsó részét úgy vágjuk le, hogy a négyfelé vágott hagyma leveleit összetartsa. A paprikát négybe vágjuk, majd 1 cm széles csíkokra szeljük.
- A tojásokat tálba ütjük, elhabarjuk pici sóval és borssal.
- A burgonyát bő olajban kisütjük. A sütés végén mellédobjuk a paprikát, a hagymacikkeket, és együtt készre sütjük őket.
- Egy serpenyőbe kiszedjük -az olaj nagy részét csöpögtessük le- a kisült burgonyát, paprikát, hagymát. A serpenyőt az olaj helyére tesszük a tűzhelyen -mérsékeljük a lángot/hőfokot-, majd a zöldségekre öntjük a tojást és óvatosan átforgatva készre sütjük az ételt. Tálaláskor finomra vágott metélőhagymával díszítjük.
Ó igen, a megunhattalan tojásos krumpli! :D Azt hiszem, mehetünk egymáshoz megint csereberélni. Paprikával még nem ettem, úgyhogy muszáj megkóstolnom. :)
VálaszTörlés:D Tényleg az... Akkor gyere gyorsan, az ajtó nyitva, az asztal megterítve, már szedem is a tányérodra! ;)
TörlésVacsira megyek, nem baj? ;) Ja, és megunhattalantatlantatatatlan... :D
Törlés:D :D :D Dehogy baj! Bármikor szívesen látunk az asztalunknál. ;)
TörlésFinooom! Szoktam én is, de a főtt krumplit sütöm meg. Így is kipróbálom! :)
VálaszTörlés:) De jó, hogy ti is szeretitek! ...no én pedig a főtt krumplis verziót fogom kipróbálni! ;)
TörlésÁgi...ez tökéletes ötlet lenne böjt idejére..csak annyi segítséget kérek, hogy az olajban sütöd meg a krumpli mellett a hagymát és a paprikát? Köszönöm.kipróbáljuk mindenképpen :)
VálaszTörlésSzia! De örülök, hogy megtetszett! :) Igen, mielőtt készre sülne a krumpli, pár perccel azelőtt mellédobod az olajba a hagymát és paprikát is és együtt készre sütöd. Jól lecsepegteted, akár papírtörlőre is szedheted, de kell, hogy maradjon rajta egy pici olaj, hogy majd a serpenyőben a tojással együtt még sülni tudjon. :)Remélem nektek is ízleni fog!
Törlés