Ezeket a kis piteformákat még jóval karácsony előtt szereztem be. Mostanáig nem volt érkezésem kipróbálni, hogy milyen is bennük sütni, de azt hiszem szeretni fogom őket. :D Olyan jópofák ezek a kis egyszemélyes piték. A tészta receptje a formák csomagolásán volt. Gondoltam kipróbálom. Nekem több liszt kellett az ott leírtnál, így azt a mennyiséget írom ide is.
Hozzávalók 6 pitéhez:
A tésztához:
14,5 dkg sima liszt
1 kk. sütőpor
5 ek. vaj
6 dkg barna cukor
1 tojás
csipet só
A töltelékhez:
4 közepes, savanykás alma
2 ek. barna cukor
őrölt fahéj
őrölt gyömbér
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zacskóba téve egy órát pihentetjük a hűtőben.
- Az almát meghámozzuk, finomra reszeljük, majd a cukorral, fahéjjal, gyömbérrel összefőzzük. Hűlni hagyjuk.
- A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
- A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kézzel a piteformákba egyengetjük a tésztát, majd megtöltjük a fűszeres almával.
- Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a pitéket. Langyosra hűtve, porcukorral hintve tálaljuk.
Csodás! imádom az ilyen kis tortácskákat. :) Én is gyakran sütök a kis mini piteformáimban, és épp most is erre készülök. Ha kész, beízzítom a csereküldeményt. ;)
VálaszTörlés:D De jó! Egyre jár az agyunk megint. ...de én ezen már nem is csodálkozom. ;) Már útnak indítottam a pitéket és izgatottan várom a csereküldeményt. :)
TörlésAz az igazság, hogy én se lepődök meg, de minden alkalommal mosolyognom kell, mert jó érzés. :)
TörlésA pitéid megérkeztek, pont olyanok, amilyennek elképzeltem őket, azaz Isteniek! Remélem, az én mini tortáim is berepültek már! :D
Bizony berepültek és már el is fogytak, mert nem bírtam abbahagyni az evésüket. :D
TörlésCsodaszépek lettek! Nagyon guszta kis pitéket sütöttél! :)
VálaszTörlésDe kedves vagy; köszönöm! :)
Törlés