Régen ez volt az egyik kedvenc salátám. Nem is tudom, hogy merülhetett így a feledés homályába... Olyannyira, hogy kiderült én még ilyet nem is csináltam. ...mármint magunknak... :) Sebaj! A lényeg, hogy most végre sok év után újra elkészítettem. Jó kis vitamindús, laktató saláta lett. Kicsit izgultam, hogy nehogy csak én egyek belőle, de felesleges volt. :) Jól becsápoltunk egy-egy tányérral.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg savanyú káposzta
5-6 db savanyított almapaprika
3-4 szál újhagyma
40 dkg tejföl
5 ek. majonéz
1 ek. mustár
cukor ízlés szerint
tárkony
bors
2 pár frankfurti virsli
Metélőhagyma a díszítéshez.
- A tejfölt kikeverjük a majonézzel, mustárral. Ízesítjük tárkonnyal, borssal és kevés cukorral.
- A káposztát levétől kicsit kinyomkodjuk, majd megvágjuk, hogy ne legyenek benne nagyon hosszú szálak. Az almapaprikát kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A virslit megfőzzük, kihűtjük, majd felkarikázzuk.
- A zöldségeket és a virslit a tejfölös mártásba forgatjuk. Hűtőbe téve néhány órát pihentetjük a salátát. Tálaláskor apróra vágott metélőhagymával díszítjük.
Fogyaszthatjuk magában, néhány szelet frissen sült kenyérrel, vagy natúr sültek mellé. :)
A receptet megtaláljátok a Kifőztük januári számában is! :)
Nagyon guszta saláta! Érthető, hogy nagyon szeretted, hiszen nagyon finom hozzávalókból áll. Én is szívesen megkóstolnám. :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :) Küldök kóstolót.
TörlésMég sohasem kóstoltam, de jól hangzik :-) A tálkák is olyan cukik :-)
VálaszTörlésRemélem, ha kipróbálod, Nektek is ízleni fog! :)
TörlésÉn is imádtam,de virsli nélkül :)
VálaszTörlés;) Úgy is finom lehet.
TörlésSzívesen segítettem volna az eltüntetésében! :) Fincsi :)
VálaszTörlésLegközelebb küldök fénypostával. ;)
Törlés