Elég ritkán sütök muffint. Úgy értem nincs heti szinten ilyen süti az asztalon, mégis néha, ha előkerül a forma, van, hogy egymás után két-három nap is készül. :) Főleg, ha vendégek is jönnek, vagy mi megyünk vendégségbe. Így volt ez ma reggel is... Szépen ott ült a muffin-sütő a pulton, várta, hogy eltegyem a helyére. De hiába várt... :D Eszembe jutott, hogy miért is ne lehetne reggelire sós muffint sütni. Kenyér úgy sincs itthon, valamit meg enni kell. Most nem voltam zabkásás hangulatban, így a maradékok is "elpárologtak" a hűtőből, nekünk meg lett egy kiadós reggeli sok friss zöldséggel. :)
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
25 dkg sima liszt
2 ek. búzakorpa
2 ek. lenmag
1 csomag sütőpor
2,75 dl tej
1 dl olaj
só
8 dkg füstölt császárszalonna
fél szem piros húsú paprika
5 dkg sajt
1 kis fej lilahagyma
oregánó
bors
- A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
- Egy serpenyőben lepirítjuk az apró kockákra vágott császárszalonnát, majd hozzáadjuk a kockára vágott lilahagymát, paprikát és azt is szépen lepirítjuk; ha kész, hűlni hagyjuk. A sajtot szintén apró kockákra vágjuk.
- A tészta hozzávalóit kikeverjük, majd hozzáadjuk a pirított hagymás-paprikás szalonnát, a sajtot, fűszerezzük oregánóval, borssal és átkeverjük.
- A muffin-sütő mélyedéseibe papírformákat teszünk és belekanalazzuk a tésztát.
- Előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük.
Friss zöldségekkel és jó bögre forró teával finom reggeli. De vihetjük uzsonnára, vagy kiránduláshoz is. :)
Klassz! Jöhet a pocakomba! :D Haj de rég sütöttem sós muffint, pedig szeretjük ám mi is. Itt az ideje beízzítanom a muffintepsit. Szépek a képek is.
VálaszTörlés:D Jó is ez! Pillanatok alatt megvan és a végtelenségig lehet variálni. :) Azt hiszem ezentúl kicsit gyakrabban lesz muffin itthon. :) Örülök, hogy tetszenek a képek!
Törlés