Oldalak

2013. november 20.

Mézes-fahéjas zabkása




Egy roppant egyszerű étel, de ez az egyik kedvenc reggelim vagy vacsorám. :) Bármilyen friss gyümölccsel, esetleg befőttel, vagy dzsemmel is nagyon finom. Óriási előnye, hogy előkészülettel együtt nagyjából 5 perc alatt kész van, szóval igazán nem kell rá sokat várni. ;)




Hozzávalók 1 személyre:
2,5 dl tej 6 dkg zabpehely (apró szemű)
1 csipet só
1 tk. vaj
1 ek. méz
fahéj

A tetejére:
4 ek. görög joghurt
1 ek. méz
3-4 ek. magozott meggybefőtt
0,5 dl "meggylé" (a magozott meggyről)
1 tk. étkezési keményítő
fahéj


  1. Egy kis fazékban felforrósítjuk a tejet. Beletesszük a vajat, mézet, csipet sót, majd beleszórjuk a zabpelyhet és az egészet néhány perc alatt sűrűre főzzük.
  2. Miközben a zabkása készül, egy kis lábasba tesszük a meggyet, ráöntjük a lé felét, felforrósítjuk. A maradék meggylében elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a meggyszószt.
  3. A zabkását tálba szedjük, közepét kicsit ellapítjuk. Rákanalazzuk a görög joghurtot, majd a tetejére halmozzuk a meggyszószt. Megcsorgatjuk mézzel, meghintjük egy csipet fahéjjal és már esszük is. :)



8 megjegyzés:

  1. Csodás, úgyhogy nemsokára ki is próbálom a joghurtos-meggyes változatot is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Marka! :) Örülök, hogy tetszik! Remélem ízleni fog!

      Törlés
  2. Összefutott a számban a nyál, olyan guszta ez a zabkása! Nagyon tetszik a meggyszósz a tetején. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ennek örülök! Én is imádom a meggyet; olyan jó fanyar. A mézzel és fahéjjal jól fel lehet dobni. Küldfénypost! ;)

      Törlés
  3. Mi is nagyon szeretjük, lekvárral szoktuk fogyasztani. Csodás fotók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Örülök, hogy tetszenek! húú... igen, lekvárral is jó nagyon. :)

      Törlés