A töltött tojás mellett ez a saláta is nagy kedvencünk, ha hideg tojásételről van szó. :) Natúr sültekhez, grillezett húsokhoz nagyon jól illik. Van, hogy nem is készítek mást egy jó kis tepsis csirke mellé csak egy nagy adag almás tojássalátát. :) Na jó... van mikor megturbózom egy kis karikára vágott héjában főtt krumplival, de akkor már magában is igen laktató. :D
Hozzávalók 2 személyre:
6 tojás
1 fej lilahagyma
1 nagy savanykás alma (piros héjú)
1 nagy pohár tejföl
3 ek. majonéz
1/2 ek. mustár
só
bors
cukor
citromlé
Metélőhagyma a díszítéshez.
- A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
- A lilahagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
- Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük, majd vékonyan felszeleteljük.
- A tejfölt kikeverjük a majonézzel, mustárral, ízesítjük sóval, borssal, cukorral citromlével.
- Egy tál -vagy több, kisebb tál/pohár- aljába teszünk egy keveset a mártásból, majd jöhet egy réteg hagyma, alma, majd tojás. Ezt beborítjuk mártással, majd addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejét mártással borítjuk, majd megszórjuk finomra vágott metélőhagymával. Tálalás előtt hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Akár önmagában is fogyaszthatjuk, egy könnyű ebédnek. :)
A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)
Abszolút egyetértek! Az ilyen klassz saláták a legjobbak sültek és grillezett husik mellé. Imádom! :)
VálaszTörlés:) Ugye? Mellé egy jó kis tepsiben sült nyakas karaj... Fuhhh... még jó, hogy most nincs olyan kánikula. ;)
VálaszTörlésNagyon jól mutat pohárban is. Meg is éheztem egyből. :D
VálaszTörlés:D Akkor tényleg jó, hogy most egyszemélyes adagokat készítettem, mert már küldhetem is a tiéteket. Két pohárral érkezik! :)
Törlés