Kiadós kerti munka után, jól tud esni egy laktató, de mégis nyári egytálétel. :) Nálunk ez a paprikás krumpli tuti befutó. Gyorsan elkészül, jó szaftos, fűszeres. Frissen sült kenyérrel és tejfölös uborkasalátával verhetetlen. :D ... na jó... kovászos uborkával, vagy paradicsomsalátával is nagyon finom. ;)
Hozzávalók 4 személyre:
1-1,2 kg újburgonya
20 dkg házi füstölt kolbász
1 pár frankfurti virsli
2 fej vöröshagyma
3-4 ágacska friss majoránna
4 ek. olívaolaj
őrölt pirospaprika
só
A galuskához:
2 tojás
csipet só
sima liszt (amennyit felvesznek a tojások)
- A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és ~2,5 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, rátesszük a vöröshagymát és addig pirítjuk, míg aranyszínű lesz. Meghintjük pirospaprikával, gyorsan átkeverjük, rátesszük a burgonyát, azzal is átforgatjuk, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi.
- Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt kolbászt, sózzuk -óvatosan, mert a kolbász is sós- majd fedő alatt puhára pároljuk.
- Mikor a burgonya megpuhult, néhány kockát villával szétnyomkodunk, hogy besűrítsük a szaftot. Hozzáadjuk a karikára vágott frankfurti virslit, finomra vágott majoránnával fűszerezzük. Kevés vizet tehetünk még hozzá, hogy a galuskának majd legyen "helye" megfőni. :)
- A galuskatésztát kikeverjük -ne legyen túl lágy-, beleszaggatjuk a paprikás krumpliba és 1-2 perc alatt készre főzzük.
Jajj de szeretem! Látszik rajta, hogy a 10 ujjamat megnyalnám utána, ha kaphatnék belőle egy tányérkával. Látod, már tartom a tányért.... :D
VálaszTörlés:D Hát még szép, hogy kaphatsz! Szedem már, csak óvatosan, mert még forró. :)
VálaszTörlésOlyan,mint amilyennek lennie kell! Szeretjük mi is - főleg bográcsban
VálaszTörlésKöszönöm! :) Hát igen... bográcsban. Hű, de szeretem! No talán majd nekünk is lesz ilyen főzőalkalmatosság, aztán lehet a szabadban főzni. :D
VálaszTörlés