Oldalak

2016. február 5.

Kapros túróval töltött gomba füstös steak burgonyával









A kapor és a túró igen jó barátságban vannak. :) Most egyik kedvencünket, a gombát töltöttem meg ezzel a párossal. Egy kis tejföl, egy kis fokhagyma, sajt és már kész is. :) Újabban gyakran készítek steak burgonyát is, mert olyan klassz, hogy kívül ropog, belül pedig krémes. A fűszerezés csak a fantáziánkon múlik. Én most füstölt őrölt paprikával ízesítettem. Tisztára olyan lett, mintha parázson sült volna. :D










Hozzávalók 2 személyre:
A gombához:
6 nagy csiperke
15 dkg túró
2 ek. tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított kapor (lehet persze friss is :))

reszelt sajt
olívaolaj

A burgonyához:
4 közepes héjában főtt burgonya

olívaolaj
füstölt őrölt paprika

  1. A gombát megtisztítjuk, tönkjét kiszedjük. A kalapokat sütőtálba tesszük, megcsepegtetjük olívaolajjal. A túrót villával áttörjük és elkeverjük a tejföllel. Ízesítjük reszelt fokhagymával, kaporral, sóval, majd megtöltjük vele a gombát.
  2. 200°C-ra előmelegített sütőben ~15 perc alatt elősütjük. Ha a gomba sok levet eresztett, azt leöntjük, a tetejükre reszelt sajtot halmozunk és további ~15 perc alatt készre sütjük. 
  3. A héjában főtt burgonyát hosszában négybe vágjuk, a cikkeket héjukkal lefelé sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, sóval meghintjük. Az őrölt paprikát elkeverjük az olívaolajban, ezzel megcsorgatjuk a burgonyát, és a 200°C-os sütőben 35 perc alatt ropogósra sütjük. 
  4. A gombát friss salátával és steak burgonyával tálaljuk.














A hátteret a Fotókellék biztosította.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos képek! Ez a szürke tányér egyszerűen gyönyörű, pláne ilyen szépséges háttér előtt. :D Na jó, az étel is klassz, és felkeltetted az érdeklődésemet a steak burgonya iránt. Mivel van füstölt paprikám, ki is fogom próbálni. A kapros túró is nyerő nálam, legfeljebb én húsba töltöm bele. :D De azért kérhetek gombát a Kutyinyeknek? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még szép, hogy kérhetsz gombát! :D Ki nem hagynám Kutyánszkit a küldeményből. ;) Örülök, hogy tetszenek a képek és félig-meddig az ennivaló is. :D Amíg megcsinálod a töltött húst, küldök dupla krumplit. :)

      Törlés