2015. május 11.

Mandulás granola joghurttal és erdei gyümölcs lekvárral









Zabpehely új formában. A zabkása, mint olyan, igen sokféleképpen variálható, a granoláról azt hiszem ugyanez elmondható. Ilyen formában a zabpehely egy szuper alapanyag. :) Granolát még nem sokszor készítettem -ráadásul ez a variáció tényleg végtelenül egyszerű-, de nagyon megkedveltem, úgyhogy már van is néhány ötletem. ;)









Hozzávalók 6 személyre:
A mandulás granolához:
30 dkg zabpehely
10 dkg mandula
7 dkg méz
5 evőkanál olvasztott kókuszzsír

Az összeállításhoz:
18 evőkanál erdei gyümölcs lekvár (Panni)
6 kis pohár natúr joghurt (125g-os)
25 dkg erdei gyümölcs (lehet mirelit is)

  1. A granolához egy tálban elkeverjük a zabpelyhet, durvára vágott mandulát a mézzel és kókuszzsírral. 
  2. Sütőpapírral fedett nagy tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben ~20 perc alatt aranybarnára pirítjuk. 10 perc sütés után néhányszor átkeverjük, hogy egyenletesen piruljon. 
  3. Ha kész, sütőpapírral együtt óvatosan lehúzzuk a tepsiről, kihűtjük. 
  4. A poharak aljába erdei gyümölcs lekvárt kanalazunk, erre rétegezzük a joghurtot. A tetejükön elosztjuk a mandulás granolát, majd erdei gyümölccsel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Tipp: Ha nem használjuk fel egyszerre az összes granolát, akkor azt jól záródó 
üvegben ~2 hétig tárolhatjuk.









A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. Éppen ilyen édesség kell most nekem. :) Nagyon finom lehet, és úgy érzem, kellőképp laktató is. :) Már tartom is a poharamat. :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D De jó! Remélem azóta bekanalaztad, mert indítom a következő adagot! ;)

      Törlés
  2. Ez aztán tetszik! Imádom a zabpelyhet, úgyhogy tutira kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó! :D Ennek nagyon örülök! Remélem ízleni fog! :)

      Törlés