2015. március 31.

Rukkolás-metélőhagymás túrókrém









A sós kencék között most ez az egyik nagy kedvenc. :) Egyszerű, gyorsan elkészül és persze gyorsan el is fogy. :D Ha csak metélő fokhagymával "ízesítjük", nyugodtan tehetjük uzsonnába is, mert ettől a fűszertől nem lesz átható hagymaillatunk. ;)









Hozzávalók 3-4 személyre:
25 dkg túró
1 dl tejszín
3 marék rukkola
1 kis csokor metélőhagyma
1 kis csokor metélő fokhagyma vagy 1 gerezd fokhagyma

bors

  1. A túrót egy tálban villával áttörjük. A rukkolát, metélőhagymát, metélő fokhagymát finomra vágjuk. Ha fokhagymával készítjük akkor azt lereszeljük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elkeverjük a túróval és a finomra vágott zöldekkel. Sóval, borssal fűszerezzük, majd fogyasztásig hűtőben tartjuk. 






4 megjegyzés:

  1. Nagyon éhes vagyok, úgyhogy jó púposan rákanalaznál abból a fincsi túróból arra a szépséges kenyérszeletre? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ez csak természetes! Küldök mellé még egy tálkányi túrókrémet és két szelet kenyeret! ;)

      Törlés
  2. Csuda jól hangzik, nagyon fincsi lehet. :) És a mellé tálalt péksütemény is gyönyörűséges! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hankka! Örülök, hogy tetszik! Már küldöm is a kóstolót, néhány szelet cipóval. :)

      Törlés