2014. január 6.

Korhely saláta









Régen ez volt az egyik kedvenc salátám. Nem is tudom, hogy merülhetett így a feledés homályába... Olyannyira, hogy kiderült én még ilyet nem is csináltam. ...mármint magunknak... :) Sebaj! A lényeg, hogy most végre sok év után újra elkészítettem. Jó kis vitamindús, laktató saláta lett. Kicsit izgultam, hogy nehogy csak én egyek belőle, de felesleges volt. :) Jól becsápoltunk egy-egy tányérral.






Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg savanyú káposzta
5-6 db savanyított almapaprika
3-4 szál újhagyma
40 dkg tejföl
5 ek. majonéz
1 ek. mustár
cukor ízlés szerint
tárkony
bors
2 pár frankfurti virsli

Metélőhagyma a díszítéshez.


  1. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, mustárral. Ízesítjük tárkonnyal, borssal és kevés cukorral.
  2. A káposztát levétől kicsit kinyomkodjuk, majd megvágjuk, hogy ne legyenek benne nagyon hosszú szálak. Az almapaprikát kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A virslit megfőzzük, kihűtjük, majd felkarikázzuk.
  3. A zöldségeket és a virslit a tejfölös mártásba forgatjuk. Hűtőbe téve néhány órát pihentetjük a salátát. Tálaláskor apróra vágott metélőhagymával díszítjük.








Fogyaszthatjuk magában, néhány szelet frissen sült kenyérrel, vagy natúr sültek mellé. :)

A receptet megtaláljátok a Kifőztük januári számában is! :) 

A tálkákat a Kézműves Kerámia biztosította.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta saláta! Érthető, hogy nagyon szeretted, hiszen nagyon finom hozzávalókból áll. Én is szívesen megkóstolnám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! :) Küldök kóstolót.

      Törlés
  2. Még sohasem kóstoltam, de jól hangzik :-) A tálkák is olyan cukik :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, ha kipróbálod, Nektek is ízleni fog! :)

      Törlés
  3. Én is imádtam,de virsli nélkül :)

    VálaszTörlés
  4. Szívesen segítettem volna az eltüntetésében! :) Fincsi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legközelebb küldök fénypostával. ;)

      Törlés