Nagyon szeretjük a kókuszos édességeket és az almásakat is. A palacsintáról, már nem is beszélve. :) Gondoltam miért is ne lehetne ezt a három kedvencet egybe gyúrni. Pontosabban sütni-főzni. :D A házi kókusztejjel készítve, pedig bátran ehet belőle a család minden tagja. Nem túl édes, könnyű torta kerekedett belőle, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét. :)
Hozzávalók:
A kókusztejhez:
1,5 l víz (lehetőleg mentes ásványvíz)
10 dkg bio kókuszreszelék
A palacsintához:
40 dkg sima liszt
10 dkg kókuszreszelék
8,5 dl kókusztej
0,5 dl olaj
5 tojás szétválasztva
3 nagyobb alma
csipet só
A vaníliakrémhez:
6 dl kókusztej
5 dkg kókuszreszelék
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
4 ek. cukor
A díszítéshez:
egy kevés kókuszreszelék
- Előző este előkészítjük a kókusztejet. 3 dl vizet felforralunk, majd egy edényben leforrázzuk vele a kókuszreszeléket. Mikor langyosra hűlt, felöntjük a maradék vízzel és hűtőbe téve egy éjszakát pihentetjük.
- Másnap botmixerrel 5-6 percen keresztül átdolgozzuk a kókuszos keveréket, majd sűrű szövésű szitán, vagy anyagon átszűrjük. Így kapunk 1,45 l kókusztejet és 15 dkg kókuszreszeléket (amit szintén felhasználunk a palacsintához és a krémhez).
- A palacsintához a száraz hozzávalókat elvegyítjük.
- A kókusztejben elkeverjük a tojássárgáját és az olajat, majd a kókuszreszelékes liszthez adva sima tésztává dolgozzuk.
- Belekeverjük a reszelt, levétől kinyomkodott almát, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A tésztából ~20 cm átmérőjű serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
- A krémhez a kókusztejben felfőzzük a pudingport a kókuszreszelékkel és a cukorral. Hűlni hagyjuk.
- A tortához a palacsintákat rétegenként megkenjük a kókuszos-vaníliás krémmel, majd kókuszreszelékkel díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.
A receptet a Kifőztük magazin decemberi számában is megtaláljátok. :)
Békés, boldog ünnepeket kívánok mindenkinek!
❄ 🎄 ❄
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése