Oldalak

2021. március 22.

Citromkrémes rakott palacsinta

 
 
 
 
 

 
 
 
 
Szeretem a palacsintát minden formában. :) Most épp rakottan, citromkrémmel, mert szép Meyer citromot találtam és muszáj volt belőle valami desszertet készíteni. Jó pár napja már "palacsinta-ehetnékem" is volt, így hát a tekercsekbe most citromkrém került. Ez egy nagyon-nagyon citromos desszert. :) A tetejét tálaláskor bátran meghinthetjük egy kis porcukorral. Akár a húsvéti ünnepi asztalon is megállja a helyét. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók 4 személyre:
16 db vékony palacsinta
 
A citromkrémhez:
3 kezeletlen citrom leve
2 kezeletlen citrom héja
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg vaj
 
A tetejére:
2 dl habtejszín
 
Továbbá:
kevés vaj a sütőtálak kikenéséhez
 
  1. A citromkrémhez egy lábosban elhabarjuk a tojásokat a cukorral és citromlével. 
  2. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd kis lángon -nehogy a tojás kicsapódjon-, folyamatos keverés mellett addig "főzzük", míg sűrű, krémes állagú nem lesz. Apránként belekeverjük a vajat.  
  3. A kész citromkrémet kihűtjük. 3-4 evőkanálnyi krémet félre teszünk, a többivel megtöltjük a palacsintákat, melyeket feltekerünk és 3 egyforma részre vágunk. 
  4. A sütőtálakat -10 cm átmérőjű, 5 cm magas- kivajazzuk, majd egyformán elosztva, beleállítjuk a palacsintatekercseket. 
  5. A félre tett citromkrémet kikeverjük a tejszínnel és a palacsinta tetején egyenletesen elosztjuk. 
  6. 185°C-ra előmelegített sütőben ~30 perc alatt készre sütjük. Langyosan, vagy hidegen tálaljuk. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin márciusi számában. :)

 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése