Szeretem a palacsintát minden formában. :) Most épp rakottan, citromkrémmel, mert szép Meyer citromot találtam és muszáj volt belőle valami desszertet készíteni. Jó pár napja már "palacsinta-ehetnékem" is volt, így hát a tekercsekbe most citromkrém került. Ez egy nagyon-nagyon citromos desszert. :) A tetejét tálaláskor bátran meghinthetjük egy kis porcukorral. Akár a húsvéti ünnepi asztalon is megállja a helyét. :)
Hozzávalók 4 személyre:
16 db vékony palacsinta
A citromkrémhez:
3 kezeletlen citrom leve
2 kezeletlen citrom héja
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg vaj
A tetejére:
2 dl habtejszín
Továbbá:
kevés vaj a sütőtálak kikenéséhez
- A citromkrémhez egy lábosban elhabarjuk a tojásokat a cukorral és citromlével.
- Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd kis lángon -nehogy a tojás kicsapódjon-, folyamatos keverés mellett addig "főzzük", míg sűrű, krémes állagú nem lesz. Apránként belekeverjük a vajat.
- A kész citromkrémet kihűtjük. 3-4 evőkanálnyi krémet félre teszünk, a többivel megtöltjük a palacsintákat, melyeket feltekerünk és 3 egyforma részre vágunk.
- A sütőtálakat -10 cm átmérőjű, 5 cm magas- kivajazzuk, majd egyformán elosztva, beleállítjuk a palacsintatekercseket.
- A félre tett citromkrémet kikeverjük a tejszínnel és a palacsinta tetején egyenletesen elosztjuk.
- 185°C-ra előmelegített sütőben ~30 perc alatt készre sütjük. Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin márciusi számában. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése