2021. január 7.

Kakukkfüves burgonyakrémleves









 
 
 
 
Ez a leves nagyon egyszerű, igen kiadós és klasszul variálható. :) Ha olyan burgonyából "sikerül" elkészíteni, mint most legutóbb nekem, akkor akár simán nyolc főre is elegendő. :D Meg is illetődtem, hogy milyen sűrű lett a leves és nem győztem hígítani. Egy kis zellert is tehetünk bele, ígérem nem fogja elrontani. ;) ...és természetesen a kedvenc zöldfűszereinkkel is bátran kísérletezzünk. Bevallom, jó párszor készítettem már, de nem volt még két egyforma. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók 4 személyre:
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa 
4 közepes burgonya
zöldségleves alaplé
2 evőkanál olívaolaj
morzsolt kakukkfű
só ízlés szerint
frissen őrölt bors

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát apró kockákra vágjuk.
  2. Egy fazékban olívaolajon ledinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sárgarépát és a burgonyát, majd kevergetve néhány percig együtt dinszteljük.
  3. Kakukkfűvel ízesítjük. Felengedjük annyi alaplével, ami bőven ellepi és közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. 
  4. Még forrón botmixerrel krémesre dolgozzuk. Ha szükséges, adunk még hozzá az alapléből. Ez esetben újra forraljuk a levest. Frissen őrölt borssal és ha szükséges sóval ízesítjük. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin decemberi számában is. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése