Ez a leves nagyon egyszerű, igen kiadós és klasszul variálható. :) Ha olyan burgonyából "sikerül" elkészíteni, mint most legutóbb nekem, akkor akár simán nyolc főre is elegendő. :D Meg is illetődtem, hogy milyen sűrű lett a leves és nem győztem hígítani. Egy kis zellert is tehetünk bele, ígérem nem fogja elrontani. ;) ...és természetesen a kedvenc zöldfűszereinkkel is bátran kísérletezzünk. Bevallom, jó párszor készítettem már, de nem volt még két egyforma. :)
Hozzávalók 4 személyre:
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
4 közepes burgonya
zöldségleves alaplé
2 evőkanál olívaolaj
morzsolt kakukkfű
só ízlés szerint
frissen őrölt bors
- A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát apró kockákra vágjuk.
- Egy fazékban olívaolajon ledinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sárgarépát és a burgonyát, majd kevergetve néhány percig együtt dinszteljük.
- Kakukkfűvel ízesítjük. Felengedjük annyi alaplével, ami bőven ellepi és közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket.
- Még forrón botmixerrel krémesre dolgozzuk. Ha szükséges, adunk még hozzá az alapléből. Ez esetben újra forraljuk a levest. Frissen őrölt borssal és ha szükséges sóval ízesítjük.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin decemberi számában is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése