Oldalak

2020. november 9.

Fahéjas almafánk







 
 
 
Ebben a borongós, ködös időben igazán jólesik egy kis fűszeres, melengető finomság. Mint például ez az almafánk. :) Egy csésze teával klassz délutáni csemege. Tartalmasabb levesek után akár második fogásként is megállja a helyét. Amondó vagyok, hogy ha szeretjük a karamellszószt akkor azzal is érdemes megkóstolni. ;) ...esetleg csokoládészósszal... Na jó; most megyek és sütök egy újabb adagot. :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók kb. 90 db-hoz:
50 dkg sima liszt
2 dl langyos tej
3 ek. barna cukor
2 dkg friss élesztő
1 tojás
2 dkg olvasztott vaj
1/2 kávéskanál só
1 púpozott kk. őrölt fahéj
1/2 kk. őrölt szegfűszeg
2 ek. étkezési keményítő
2 közepes alma megtisztítva, apró kockákra vágva
 
A sütéshez:
olaj 

A tálaláshoz:
porcukor
 
  1. Az almát tálba tesszük, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és az étkezési keményítővel együtt elvegyítjük. 
  2. A tésztához az élesztőt a langyos tejben 1 evőkanál cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk. 
  3. A tészta hozzávalóit tálba mérjük. A fűszeres almát és a felfuttatott élesztőt hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Letakarva, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük. 
  4. A megkelt tésztából két teáskanál segítségével kis diónyi gömböket formázunk és közepesen forró bő olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, langyosra hűtve, porcukorral hintve tálaljuk.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin októberi számában is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése