Oldalak

2020. november 14.

Sós mákos rúd









Egy roppant egyszerű, gyors ropogtatni való. Nálunk igen hamar elfogyott. Igaz, nálunk mindenki szereti a mákos sütiket. Akár édes, akár sós. :) Sejtettem, hogy nem fogok nagyon mellé ezzel a sós csemegével. Az igazat megvallva, kissé piszmogós a sok kis vékony rudacskát egymás mellé rendezgetni a tepsiben. Sütés után pedig óvatosan kell vele bánni, ha szeretnénk, hogy ne törjenek ketté, vagy akárhány felé. :D 





 
 
Hozzávalók:
5 dkg mák
27 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
1 tk. sütőpor


  1. A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. 
  2. Cipóvá formázzuk és fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük ~30 percig. 
  3. A tésztát lisztezett deszkán ~3 mm vékonyra nyújtjuk és ~5 mm széles, tetszés szerinti hosszúságú csíkokra vágjuk. 
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük és 180°C-ra előmelegített sütőben ~14 perc alatt készre sütjük. 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin májusi számában is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése