Oldalak

2020. július 12.

Kókuszos-csokoládés szelet










Egy kicsit ősziesre fordult az idő. Amit őszintén szólva, cseppet sem bánok, mert legalább felfrissül a levegő és szusszanhatunk egyet a nagy hőség után... és végre nyugodtan bekapcsolhatjuk a sütőt. :) Mondjuk egy finom süti kedvéért bármikor, de ha történetesen épp kicsit kellemesebb az idő, akkor pláne. :D  Aki szereti a kókuszt és csokit, bátran próbálja ki.  









Hozzávalók:
25 dkg sima liszt
1 tk. sütőpor
1/3 kk. só
35 dkg barna cukor
3 tojás 

15 dkg kókuszreszelék
18 dkg étcsokoládé durvára vágva
15 dkg lágy kókuszzsír
1 tk. vaníliakivonat

Továbbá:
porcukor a tálaláshoz

  1. A cukrot a tojásokkal és a kókuszzsírral kihabosítjuk. 
  2. Beledolgozzuk a vaníliakivonatot és a kókuszreszeléket. Hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet és összeállítjuk a tésztát. Beleforgatjuk az étcsokoládét. 
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt ~20x30 cm-es tepsibe simítjuk. 
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben ~45 perc alatt készre sütjük. A kész süteményt rácsra téve kihűtjük, ezután tetszés szerint szeleteljük. Tálaláskor porcukorral hintjük.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is. :) 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése