Oldalak

2019. december 24.

Fűszeres karácsonyfa keksz









Ez a keksz amilyen egyszerű, olyan nagy sikert aratott Csemeténél. Gyakorlatilag néhány nap alatt ő eszegette meg a nagy részét. :) "Anyu! Ez nagyon finom! Még süssünk ilyen kekszet!" Azért azt majd még meggondolom, hogy a következő adagból is karácsonyfa lesz-e, vagy nemes egyszerűséggel maradnak fenyőfák, mert a díszítéssel meglepően hosszú időt sikerült elmolyolni. :D Talán valami egyszerűbb variációval. ...lehet, hogy havas fenyőfák lesznek... Egy kis porcukor és tádámm! :D Bár csemete kedvéért lehet mégis lesz rajta egy kis csokoládé. ;)









Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg sima liszt
12 dkg lágy vaj
14 dkg porcukor
1 tojás
1 tk. sütőpor
1 ek. kínai hétfűszer keverék
2-3 ek. tej

A díszítéshez:
1-2 "kocka" fehér- és tejcsokoládé
csokoládégyöngyök

  1. A száraz hozzávalókat tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, vajat és ha szükséges,  néhány evőkanál tejet. 
  2. Összeállítjuk a tésztát és fóliába csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát a kekszkészítőbe adagoljuk és tiszta, száraz tepsire megformázzuk a kekszeket.
  4. 170 °C-ra előmelegített sütőben 7-9 perc alatt készre sütjük. Még frissen rácsra szedjük és kihűtjük.
  5. A díszítéshez a fehér- és tejcsokoládét külön-külön felolvasztjuk és ezek segítségével rögzítjük a "karácsonyfákon" a díszeket. :)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése