A hétvégére megint hidegebbre fordult az idő. Ilyenkor az ember lánya szívesen bekapcsolja a sütőt. Például egy ilyen nyarad idéző málnás finomság kedvéért. :)
Hozzávalók egy 20x32x7 cm-es tepsihez:
A tésztához:
45 dkg sima liszt
1,5 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
6 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
A töltelékhez:
45 dkg málna (fagyasztott is lehet)
10 dkg kandírozott citromhéj
3 ek. porcukor
1 kk. őrölt vanília
6 ek. víz
2 púpozott ek. étkezési keményítő
A tálaláshoz:
porcukor
- A töltelékhez a málnát, a citromhéjat és a porcukrot lábasba tesszük és takarék lángon felfőzzük.
- Ízesítjük a vaníliával és besűrítjük a vízben elkevert étkezési keményítővel. A tűzről levéve félre tesszük, kihűtjük.
- A tésztához langyos tejben 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
- A hozzávalókat tálba tesszük, majd az élesztővel együtt összeállítjuk a tésztát. Alaposan átgyúrjuk, majd letakarva, langyos helyen 30 percet pihentetjük.
- A tésztát lisztezett deszkán ~30x60 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a málnás töltelékkel, majd hosszabb oldalánál fogva feltekerjük és 15 egyforma részre vágjuk.
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 190°C-ra előmelegített sütőben ~30 perc alatt készre sütjük.
- Rácsra téve langyosra hűtjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.
A tepsit a cookori.com biztosította. :)
Érdemes volt ennyit várni erre a finomságra! ♥ Régóta szemeztem vele, és most itt van. :) Idáig érzem az illatát. Nagyon finom lehet málnával, szívesen megkóstolnám. *.*
VálaszTörlésKöszönöm, örülök, ha tetszik! ♥ Máris indul, reggelire épp odaér! :)
Törlés