Jó kis zimankó van odakint. Ilyenkor határozottan jót tesz az ember hangulatának egy finom sütemény. :) Jó sok csokoládéval, és egy kis málnával. Egy bögre forró tea mellé igazán klassz hétvégi desszert lehet. Én pedig a fotókkal csempészek nektek egy kis nyarat a télbe. :D
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:
A brownie-hoz:
20 dkg étcsokoládé
11 dkg vaj
22,5 dkg cukor
2 tojás
10 dkg sima liszt
2 dkg holland kakaópor
1 csipet só
2 ek. tej
Továbbá:
vaj és liszt a formához
A mascarponés réteghez:
20 dkg mascarpone
15 dkg málna (lehet mirelit is)
1 tojás
11 dkg cukor
1/2 kk. őrölt vanília
A tálaláshoz:
porcukor
- A brownie-hoz az apróra tört csokoládét a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk. Keverőtálba téve langyosra hűtjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és kikeverjük. Beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet, ízesítjük sóval és simára keverjük.
- A tésztát vajazott, lisztezett formába öntjük, tetejét elsimítjuk.
- A mascarponét kikeverjük a cukorral, az őrölt vaníliával. Hozzáadjuk a tojást, a málnát és levegyítjük.
- A krémet a brownie tetejére kanalazzuk és 180°C-ra előmelegített sütőben ~50 perc alatt készre sütjük a süteményt.
- A formában hagyjuk langyosra hűlni, ezután tálra téve teljesen kihűtjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.
Tipp: Tél derekán járunk, így hát fagyasztott málnát nyilván könnyebb beszerezni, mint frisset. :D A gyümölcsöt szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni és kicsit csepegtessük le, mielőtt a mascarponés krémhez kevernénk. Ha esetleg van jó sűrű málnadzsem, vagy lekvár, akár azzal is elkészíthetjük, de abból kisebb mennyiség is elég lehet. Legközelebb kipróbálom. :)
Imádom a málnát, hát még brownie-val milyen finom lehet! Kaphatok belőle egy nagyobbacska szeletkét? *.*
VálaszTörlés:) Örülök, ha tetszik! Mindjárt meg is kóstolhatod, mert indul a küldemény! ;)
Törlés