A keksz, ami nem is igazán keksz inkább habcsók. ...vagy habcsókkeksz. ...vagy mégis inkább habkeksz. ...na jó, ezt nem ragozom tovább. :D Egy biztos, nálunk nagy kedvenc lett. Könnyű, ropogós, nagyon csokoládés -nagyon édes-, és amilyen egyszerű, olyan finom. Csokoládé- és habcsókkedvelőknek bátran ajánlom kipróbálásra. :)
Hozzávalók:
12 dkg tojásfehérje
35 dkg porcukor
3 dkg holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál 10%-os ecet
- A tojásfehérjét az ecettel elkezdjük habbá verni. Közben apránként hozzáadjuk a porcukrot.
- Mikor szép sima a hab, beledolgozzuk a kakaóport, az étkezési keményítőt és az apróra vágott csokoládét.
- A tésztából sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi halmokat adagolunk, egymástól 4-5 cm távolságra. A kekszet 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
- A sütőpapíron hagyva ~20 percet pihentetjük. Ezalatt kihűl, megszilárdul így a papírról könnyedén leszedhető. Jól záródó dobozba téve napokig eláll.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)
Ötlet innen: Pinterest
Azta, de mutatós ez a habkeksz! :) Most igen jólesne, pl. fájdalomcsillapítónak jöhetne. :D
VálaszTörlésKöszi! :) Máris küldöm, de remélem, hogy már csak önmaga miatt kell. ;)
TörlésJó ötlet. Megmaradt 3 tojásfehérjém. Sajnos nem tudtam mit lehetne vele csinálni. A sima habcsók nem megy nálunk. Legközelebb megcsinálom. Köszönöm.
VálaszTörlésÖrülök, ha megtetszett a "süti". Remélem ízleni fog. :)
Törlés