Oldalak

2018. március 21.

Mediterrán tojássaláta









Lassan itt húsvét és ilyenkor egyre többször jár az eszem valamilyen tojásból készült finomságon. Ez az étel, bár egyszerű tojássalátának indult, egy kis aszalt paradicsommal, oregánóval és parmezánnal egész különleges lett. :) Akár a húsvéti sonka mellé is kínálhatjuk, vagy vendégváró falatkákat is készíthetünk belőle egy-egy kiflikarikára, vagy sós kekszre halmozva. Mert a sok édes mellé kell egy kis sós is. ;)









Hozzávalók 6-8 személyre:
10 db kemény tojás
4-5 evőkanál tejföl
8-10 db olajban eltett aszalt paradicsom
1 kávéskanál szárított oregánó
1 lilahagyma
3 evőkanál frissen reszelt parmezán

frissen őrölt színes bors
továbbá:
finomra vágott metélőhagyma


  1. A kihűlt tojásokat megtisztítjuk, félbe vágjuk. A tojások sárgáját villával áttörjük. A tojások fehérjét felkockázzuk. 
  2. A paradicsomról leitatjuk az olajat, szintén kockákra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk. 
  3. Az összes hozzávalót tálba tesszük és alaposan elkeverjük. Néhány órára hűtőbe tesszük. 
  4. A salátát tálaláskor metélőhagymával díszítjük, frissen sült zsemlét vagy kalácsot kínálunk mellé.













A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik! :) Imádom az ilyen típusú salátákat. Olyan guszta, hogy leeszem a képernyőről. :D Kezd húsvéti hangulatom lenni a szép fotóidat látva. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ♥
      De jó! Örülök, hogy tetszik! :) Kárpótlásul a késedelemért, dupla adagot küldök. :)

      Törlés