Oldalak

2017. október 4.

Kókuszos csokoládéital









Egyre hűvösebbek a reggelek, ilyenkor jólesik, ha valami finom, melengető itókával kezdjük a napot. :) Ez a kókuszos csokoládéital pont az ilyen reggelekre való. Jó időre feltölt energiával az biztos. :D Persze nem csak napindítónak lehet klassz. Délután egy napsütötte teraszon elkortyolgatva is remek. Mellé eleszegetünk néhány kekszet (recept hamarosan) és meg is van a reggeli, vagy uzsonna. ;)









Hozzávalók 2 személyre:
3 dl kókusztejszín
3 dl víz
4 ek. kókuszliszt
2 ek. holland kakaópor
3 ek. kókuszcukor

A tetejére:
1 dl kókusztejszín habbá verve
kókuszreszelék


  1. A kókuszlisztet a kakaóporral és a kókuszcukorral kis fazékban elvegyítjük. 
  2. Felöntjük a kókusztejszínnel és vízzel. Állandó keverés mellett, közepes lángon felfőzzük. 
  3. Poharakba töltjük. A tetejét tejszínhabbal és kókuszreszelékkel díszítjük. Melegen vagy hidegen fogyasztjuk.












A receptet a Kifőztük augusztusi számában is megtaláljátok. :)

2 megjegyzés:

  1. Jut még ebből a finomságból egy kicsi nekem is? :) Tudom, későn kérem, de hátha. Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Hát persze, hogy jut. ...de frissen készítem, úgy az igazi. ;)

      Törlés