Oldalak

2017. szeptember 10.

Csirkemájas golyó bulgurral








 
Mostanában sokszor készítek ehhez hasonló "gombócokat" ebédre. Eddig inkább zöldségekkel és darált hússal kísérleteztem, de most kedvet kaptam ahhoz, hogy kipróbáljam, milyen lehet csirkemájból valami hasonlót kisütni. :D Szeretem az ilyen típusú ételeket, mert elég kiadósak, egyszerűek és jópofa, ahogy a kis gombócok ott üldögélnek a tányéron. :) A fűszerkeverék helyett használhatjuk kedvenc fűszereinket. A májhoz igen jól illik például a majoránna, kakukkfű, oregánó... Bevallom, elsőre én is mindig a majorannáért nyúlok a polcon, ha csirkemájat készítek. Most viszont úgy gondoltam újítok kicsit. :) Bátran variáljunk, mert igen jó dolgok "kerekednek" ki belőle. :D









Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg bulgur
50 dkg csirkemáj
1 ek. pástétom fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
2 tojás


Továbbá:
zsemlemorzsa


  1. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, leszűrjük. 
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, felkockázzuk, forró vízben 2-3 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. 
  3. A bulgurt, a csirkemájat, a reszelt fokhagymával és a fűszerekkel együtt késes aprítóban összedolgozzuk. Belekeverjük a tojásokat. 
  4. 10 perc pihentetés után a masszából ~4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk, majd bő, közepesen forró olajban minden oldalukat aranybarnára sütjük. 
  5. Sült burgonyát és joghurtos salátát kínálunk mellé.













A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)

2 megjegyzés:

  1. Azt a mindenit, de jól hangzik, és látványra is csodás! :) Biztos szeretném, mert látszik rajta, hogy finom. Így még sosem kóstoltam a májat, úgyhogy mindenképp szeretnék belőle kóstolót. :) Ropogós krumplit is kérek szépen, mert nagyon bejön ez a vékonyra szelt változat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! Örülök, ha tetszik! Máris indítom a kóstolót, hogy ne kelljen vacsoraidőig várni. :D ...extra krumplival természetesen. ;)

      Törlés