Mostanában sokszor készítek ehhez hasonló "gombócokat" ebédre. Eddig inkább zöldségekkel és darált hússal kísérleteztem, de most kedvet kaptam ahhoz, hogy kipróbáljam, milyen lehet csirkemájból valami hasonlót kisütni. :D Szeretem az ilyen típusú ételeket, mert elég kiadósak, egyszerűek és jópofa, ahogy a kis gombócok ott üldögélnek a tányéron. :) A fűszerkeverék helyett használhatjuk kedvenc fűszereinket. A májhoz igen jól illik például a majoránna, kakukkfű, oregánó... Bevallom, elsőre én is mindig a majorannáért nyúlok a polcon, ha csirkemájat készítek. Most viszont úgy gondoltam újítok kicsit. :) Bátran variáljunk, mert igen jó dolgok "kerekednek" ki belőle. :D
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg bulgur
50 dkg csirkemáj
1 ek. pástétom fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
só
Továbbá:
zsemlemorzsa
- A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, leszűrjük.
- A csirkemájat megtisztítjuk, felkockázzuk, forró vízben 2-3 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük.
- A bulgurt, a csirkemájat, a reszelt fokhagymával és a fűszerekkel együtt késes aprítóban összedolgozzuk. Belekeverjük a tojásokat.
- 10 perc pihentetés után a masszából ~4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk, majd bő, közepesen forró olajban minden oldalukat aranybarnára sütjük.
- Sült burgonyát és joghurtos salátát kínálunk mellé.
Azt a mindenit, de jól hangzik, és látványra is csodás! :) Biztos szeretném, mert látszik rajta, hogy finom. Így még sosem kóstoltam a májat, úgyhogy mindenképp szeretnék belőle kóstolót. :) Ropogós krumplit is kérek szépen, mert nagyon bejön ez a vékonyra szelt változat. :)
VálaszTörlés:D Köszi! Örülök, ha tetszik! Máris indítom a kóstolót, hogy ne kelljen vacsoraidőig várni. :D ...extra krumplival természetesen. ;)
Törlés