Rég sütöttem crumble-t. Pedig nagyon szeretem, mert roppant egyszerű, gyorsan elkészül és a végtelenségig variálható. :) Ez most meggyes-málnás, a morzsába pedig került némi zabpehely, amitől igazán ropogós lett. :) A fanyarkás gyümölcsök, a ropogós morzsa és a krém klassz triót alkotnak. Mikor már a sütőben csücsültek a tálkák jöttem rá, hogy nem tettem semmiféle fűszert a gyümölcsökre. Ám ezt egyáltalán nem bántam meg, hisz a napérlelte málna és meggy zamatánál nem is kell több. ;)
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy marék magozott meggy
2 nagy marék málna
2 ek. cukor
1 ek. sima liszt
A morzsához:
7 dkg vaj
7 dkg cukor
7 dkg sima liszt
7 dkg zabpehely
csipet só
A mascarpone-krémhez:
25 dkg mascarpone
1 tk. citromlé
2 ek. porcukor
- A meggyet és a málnát óvatosan összeforgatjuk a cukorral és a liszttel.
- A gyümölcsös keveréket elosztjuk a 4 sütőtálban.
- A morzsához a lisztet, a zabpehellyel, a sóval, a cukorral és a vajjal elmorzsoljuk, majd a gyümölcsökre halmozzuk.
- 180°C-ra előmelegített sütőben ~30 perc alatt készre sütjük, míg a teteje ropogós és aranybarna lesz. Langyosra hűtjük.
- A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a citromlével, majd a desszert mellé kínáljuk.
A sütőtálak 9 cm átmérőjűek és 4 cm magasak. :)
Ó, de rég csináltam crumble-t! Ez a meggyes-málnás szerintem nagyon ízlene, és nekem is tetszene a zabpehelynek köszönhető még ropogósabb morzsa. :) Az öntettel együtt igen kedvemre való. :) Nagyon klassz desszertet készítettél, nem is szeretnék róla lemaradni. Kaphatok? :)
VálaszTörlésKöszönöm! ♥ :D Hát persze! Máris indul a délutáni desszert! Csomagoltam mellé egy nagy üveg krémet is! ;)
Törlés